© Rootsville.eu

David Newbould (Can)
Rootsrock - Singer-songwriter
't Atrium (Pallieter Café) Herselt (18-07-2024)

reporter & photo credits: Freddie

info band: David Newbould
booking: Rootstown (Kurt De Bont)
info club: Pallieter café


© Rootsville 2024


Met in zijn merchandise koffer zijn pas uit gegeven album 'Live in Germany' is David Newbould in ons land voor zijn 'European Tour 2024'. In aanloop voor zijn aantreden op 'Roots in 't Park' te Aarschot op onze nationale feestdag werd er vanavond in ''t Atrium' (Pallieter Café) een algemene repetitie gehouden.

David Newbould is afkomstig uit Toronto maar de muziek bracht hem als teenager vooreerst richting 'The Big Apple' om daarna vanuit Austin uiteindelijk in Nashville te stranden vanwaar hij nu zijn uitvalsbasis heeft om zijn rootsrock de wereld in te sturen.

Samen met zijn band trekt hij momenteel doorheen Europa met zo aan zijn zijde gitarist Johan Karlsson en een ritmesectie dat bestaat uit drummer Johan Kalle en bassist Joe Strandberg. Het is een zwoele avond hier in 't Atrium en zodoende zijn de zweetdruppels al aanwezig alvorens er nog maar 'one note' werd gespeeld.

Zijn opener vanavond is 'Ready For The Times To Get Better' en zo bevinden we ons bij het in 2022 uitgegeven album 'Power Up!'. Een cover van Crystal Gale's hit 1978. Een album waarbij de vertrouwelijke country-rock een beetje op de achtergrond kwam te verdwijnen en zo ook de nieuwe identiteit van deze David Newbould mochten ontdekken.

Tijdens zijn nummers komt ook enigszins de rock van een Neil Young bovendrijven maar ook een John Prine heeft hij nog in gedachten getuige het nummer 'Home Depot Glasses' uit het 'Power Up!' album. Na 'Last Letter' wordt er met 'Feel Like I Been Dying' uit zijn 'Live In Germany' een pause for the cause aangekondigd en zelfs onze eigenste David Ronaldo zag dat het goed was.

'One Last Dance' is misschien nog wat te vroeg in dit warme weer maar David Newbould' daarmee aan dat het tweede gedeelte is aangevat. Na 'Twilight Zone' gaat de band met 'Sensitive Heart' terug naar het in 2019 uitgebrachte album 'Sin and Redemption'. Ook de titeltrack uit dat album krijgen we nog te horen en plots is er dan ook David's verzoek 'I Wanne Dance'.

Sinds de verhuis naar de bovenverdieping van 'Pallieter Café' hoopten we op een betere beleving van de talrijke concerten alhier maar helaas is ook het 'rabarber, rabarber' mee naar boven verhuisd. Het zijn zware tijden bij dit weer voor een binnen concert. Uiteraard niet de fout van 'den Hans' maar door de niet-muziek liefhebbers maar wat doe je eraan?